tirsdag 26. oktober 2010

Julekuler!




Jeg gleder meg til denne boka kommer i posten=) Det er sikkert flere av dere som er medlem i hobbyklubben, og dette er månedens bok. Jeg ser den er utsolgt i mange nettbutikker allerede.

Jeg leste i lokalavisa idag at de to herrene har vært på boksignering hos den lokale Husfliden, og de var et populært besøk. Det sto også sitert at i Paris så selger man slike hjemmestrikkede julekuler for opp til 800 kr stykket! Da er det jo flott at jeg forhåpentligvis kan klare å lage mine egne. Og kanskje tegne noen egne mønster etterhvert. Jeg er ferdig med min siste eksamen allerede 2. desember, så da kan jeg strikke med god samvittighet på kveldene frem mot jul.

Neste uke er det min tur til å holde strikkekveld. Jeg har ordnet en liten førjulsoverraskelse til jentene.

Jeg kan nesten ikke røpe hva posene inneholder enda.

På bildene under ser dere hva jeg har på pinnene om dagen. Det hvite skal bli et babyteppe og det blå skal bli en liten jakke. Jeg skal vise frem bilder når det er ferdig!



Nå skal jeg straks ut å gå en tur i det kalde været. Ha en fin tirsdagskveld!

fredag 22. oktober 2010

Fredagsmoro med iphone!

Ikveld har jeg lastet ned 2 nye applications på Iphonen.


Den ene er en "Knit counter". Her kan jeg holde oversikt over hvor mange rader jeg har strikket eller har igjen å strikke. Jada, man kan jo bare bruke papir og blyant, men da slipper jeg jo å reise meg for å finne det frem. (mobilen ligger jo alltid rett ved siden av) Man kan også legge til ulike prosjekter og legge inn info om det man strikker, pinnestørrelse og så videre. Genialt spør du meg=)

Den andre "appen" jeg lastet ned, var en "Converter". Der ser jeg veldig enkelt hvor mange mm en UK 6 er f.eks. Og i tillegg kan jeg gjøre om ounces til gram, inches til cm og yards til meter! Enkelt og greit.
Man jo bruke iphonen for hva den er verdt.

Nå gjenstår det bare å lære seg engelske strikkeoppskrifter da;)

torsdag 21. oktober 2010

Rosa eller blått?

Noen ganger trenger man en liten gave å ta med seg bort. Da er det greit å stikke hodet ned i boksen med ferdige plagg, og bare plukke med seg noe som passer for anledningen. Og noen ganger ønsker man å være litt i forkant når man hører at en ny baby er på vei. Man kan ikke vente til man vet om man skal kjøpe blått eller rosa garn, for helst skulle man jo ha startet igår!!

Så istedetfor å bare kjøpe hvitt og nøytralt, har jeg valgt å lage en høstvest i hver farge. Da kan man jo bare plukke med seg den som passer best! Kjekt ikke sant?




Høstvesten er fra Pickles og alt garnet er også Pickles sitt. Jeg sitter å skriver julegaveliste om dagen, og snart må jeg nok bestille en ny pose med garn fra de flinke jentene=)

søndag 17. oktober 2010

Du store alpakka!

Igår var vi på Du store alpakka sitt utsalg som ligger på Gran på Hadeland. Det var en kjempekoselig butikk. Masse nydelig garn i flere kvaliteter, masse ferdige plagg til liten og stor, hyggelig betjening og plass til å sitte og titte i masse blader (eller strikke), mens man kunne ta seg en kaffekopp.
3 meget fornøyde jenter

2 små som skal tidlig krøkes. Spørs om lille Oliver blir bitt av basillen...
Dagen avsluttet vi med kakao og kanelsnurrer på Hadeland Glassverk!

Jeg kjøpte selvsagt med meg noe garn hjem. De blå nøstene er alpakka babysilke. 50 % alpakka og 50 % silke. Helt fantastisk mykt! Gleder meg til å strikke et babyteppe, og en liten jakke med lue og sokker til!
Det grå garnet skal forvandles til en sparkebukse etterhvert.

Mmmmmmmykt!!!

Denne merinoullen lå i restegarnkurven til bare 15 kr stykket!



Og så avslutter jeg med å vise frem denne sparkebuksen som jeg har laget til lille gull som ventes i 2011=)
Det er en sparkebukse fra boka Myk Start, strikket i Pickles Abuelita 3-tråds garn. Og så har jeg brukt kjedesting til å pynte litt.
Og så må han jo få en liten bamse som ser hjemmelaget ut. Oppskriften er fra en dansk side jeg fant på nettet en gang , men jeg klarer ikke å huske helt hvor.


fredag 15. oktober 2010

Hjemmelaget mat!

Ikveld har vi feiret bestemor sin 80års-dag. Vi bestilte bord hos Oldemors Karjol, som ikke ligger så langt hjemmerfra. De har nydelig hjemmelaget mat og en veldig koselig stemning. Her kan du kjøpe med deg stolen og bordet du sitter ved om du ønsker!

Samboeren er bortreist i helga, og jeg skal bruke resten av dagen ( og helgen...) på å gjøre ferdig ulike strikkeprosjekter. Da koser jeg meg!! Og imorgen skal vi jo på studietur, så dette blir en fiiiin helg=)

tirsdag 12. oktober 2010

Strikkepus!

Jeg har en veldig søt pusekatt som helst skal ligge oppå strikketøyet mitt når hun er i kosehumør =) Legg merke til de fine strikketøymappene mine som jeg har kjøpt hos Torunn. De er jeg veldig fornøyd med!


mandag 11. oktober 2010

Studietur!

Vi er 5-6 jenter som har startet en liten strikkeklubb. Vi har ikke laget oss noe navn enda, men vi jobber med saken. Og vi har faktisk klart å treffes såpass ofte som ca 3.hver uke. Møtested går på rundgang, og så spiser vi litt snacks, skravler og strikker i vei. Det er veldig koselig og inspirerende.

Førstkommende lørdag skal vi på "studietur" til: Du store alpakka og vi gleder oss veldig=)
Jeg driver og jobber med en liten liste over hvilke strikkeoppskrifter jeg trenger garn til, så lar jeg kanskje være å gå heeeelt amok. Men litt ekstra blir det nok helt sikkert med hjem.

søndag 10. oktober 2010

Et lite sammendrag

Jeg kan jo starte med å vise frem noen av prosjektene jeg har laget i løpet av mine 2 år som ivrig strikker. Det går stort sett i babyklær siden det er små, søte og overkommelige plagg. Man rekker stort sett å bli ferdig med de før man blir alfor lei. Selv har jeg foreløpig ingen barn, men jeg har jo en venninnegjeng som har begynt å produsere. Og de aller fleste av dem synes det er veldig koselig ( de sier hvertfall det til meg ) å få hjemmestrikkede plagg i gaver til sine søte små.

 


Dette er teppet som fikk meg hektet. Og ja-jeg klarte til og med å hekle på en rosa kant, da jeg fikk vite at nabo-magen skulle bli en jente. Det er strikket i Mandarin Petit etter en oppskrift fra et Sandneshefte.


Den samme lille tulla fikke dette settet da jeg hadde lært meg å avansere litt. Også Mandarin petit med oppskrift fra et Sandneshefte.

Så var det ei venninne som introduserte meg for Nøstebarn. Disse to kjolene er fra Nøstebarn-boka, strikket med nøstebarn sitt eget garn. Nå ble ikke jeg noen stor fan av dette, etter min mening, litt stikkende garnet, men boka med oppskrifter er derimot genial.

På dressene under har jeg derfor brukt oppskrift fra nøstebarn, men med garn fra Pickles. (som er en av mine favoritt-garnbutikker!)

Barselgave til en venninne

Denne er strikket på bestilling


 
Denne har jeg også strikket på bestilling.


lørdag 9. oktober 2010

Velkommen!

Jeg innrømmer det - jeg er hekta! For drøyt 2 år siden var jeg med venninna mi til hennes svigermor, på såkalt strikkekurs. Jeg fikk ikke lov å lære meg å legge opp masker, det fikk holde med en ting om gangen som hun sa. Jeg startet på et babyteppe til min gravide venninne; En pinne rett, en pinne vrang. Frem og tilbake på pinne nr 3. Og selv om dette var et evigehtsprosjekt for en nybegynner som meg, så ble jeg raskt ivrig etter å lage noe mer spennende da teppet endelig var overlevert.

2 år senere søker jeg ivrig rundt på nettet etter ny inspirasjon og nyttige tips til nye hjemmestrikkede plagg. Det fins utrolig mange inspirerende blogger der ute, og etter hvert kan jeg kanskje være til nytte for en nybegynner eller to selv.
Velkommen til Britta of Norway!