mandag 28. februar 2011

Ferdigmontert

I løpet av fredagen fikk jeg montert ferdig teppet. Siden fargene i ytterkant av firkantene er forskjellig måtte jeg bruke en kombinasjon av hekling og sying for å få det pent sammensatt. Der hvor fargene var like heklet jeg sammen, og der hvor det var ulikt sydde jeg sammen fra baksiden.
Neste gang jeg skal lage et slikt teppe, skal jeg nok passe på at den ytterste fargen er lik på alle rutene, da går monteringen litt kjappere vil jeg tro.


På kanten rundt heklet jeg først en rad med lyseblått og avsluttet med 2 gule fastmaskerader. Gult ble valgt fordi det var den eneste fargen jeg hadde igjen et nøste av.


Fakta:

Garn: Bomull Gjestdal sport
Farger: Turkis, lysegul, mørkeblå og lyseblå.
Mengde: Litt over 400 gram
Tråder festet: Godt over 300 stumper!!

fredag 25. februar 2011

Monteringsjobb

Forrige uke fikk jeg hekleånden over meg. Så i løpet av noen dager (ja, jeg er i permisjon) heklet jeg 60 oldemorsruter! Det tar jo ikke så mange minuttene med hver rute når man bare kommer igang.


Jeg har 4 typer ruter som er ensfarget, gule, turkise, mørkeblå og lyseblå. Og så har jeg 4 ulike med hver sin hovedfarge i ytterkant. Dvs 8 ulike ruter. Jeg tror jeg har blitt enig med meg selv om hvordan jeg skal legge opp mønsteret.



Men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal montere dette teppet. Har nemlig aldri laget noe slikt før. Har forstått det sånn at man kan hekle rutene sammen, men jeg innbiller meg at det er like enkelt å sy for hånd. Noen som har noen tips? Så får jeg se da, om jeg kan presentere det ferdige resultatet i løpet av helga=)

lørdag 19. februar 2011

Hentejakke

Etter å ha strikket flere jakker som i utgangspunktet var tenkt til å pynte poden med på vei hjem fra sykehuset (lurer på om det er mange som titter inn bilruta mens vi kjører de 15 minuttene hjemover??) har jeg endt opp med denne. De andre eksemplarene jeg har laget, har blitt for store. Nå er det altså Melkers hentejakke fra Pickles som skal gjøre jobben, siden den ser passe liten og søt ut.


Og siden det er sånn at jeg skal bli mamma og tante omtrent samtidig, så er det (strikkemessig sett), nesten som å vente tvillinger har jeg funnet ut. Selv om det meste blir strikket i bare ett eksemplar, så har nok den kommende niesen min høstet noen strikkeplagg kun fordi mamman hennes synes noe har vært så innmari smått og søtt. Men det får jeg ta som et kompliment=)


Det blir en matchende turban til jenta og en hvit "djevellue" til gutten som jeg ikke har somlet meg til å ta bilde av. Turbanen er også fra Pickles og alt er strikket i Pickles extra fine Merino. Jeg brukte akkurta ett nøste av hovedfargen i jakka og restegarn på stripene.


torsdag 17. februar 2011

Alveservise!

I lang tid, flere år faktisk, har jeg gått og grublet på hvilket servise jeg skal begynne å samle på. Jeg vil ha et som kan brukes både til hverdags og fest, som er litt nøytralt i fargene, ikke altfor kjedelig, men jeg skal heller ikke bli lei med en gang. Nå har endelig bestemt meg for dette flotte alveservise fra wik & walsøe.


Er det ikke fint?

mandag 14. februar 2011

Dress igjen!

Enda en nøstebarndress er ferdig strikket. Denne gangen skal jeg beholde den selv heldigvis! Har strikket stripene litt annerledes denne gangen og synes den ble ganske fin. Med ensfarget tilbehør roer den seg vel litt ned. Uansett går jo fargene i de samme tonene. Dressen er i størrelse 6-12 måneder, så den blir nok god å ha når høsten kommer igjen. ( Ikke det at jeg egentlig venter på neste høst allerede men...)




De søte knappene har jeg kjøpt her.

fredag 11. februar 2011

Tanteteppe!

Dette rosa hjerteteppet er strikket til min lille niese som er ventet i Mars. Et lite evighetsprosjekt fordi det til tider var litt kjedelig og strikke, men synes resultatet ble veldig fint og garnet "fin" fra Du store alpakka er jo fantastisk mykt og deilig:) Mønsteret er fra en av bøkene til May Langhelle (har ikke navnet her, men vet at det ikke er Myk Start), men jeg strikket teppet på pinne nr 4 og brukte 4 nøster + ca 3 meter av nøste nr 5.





torsdag 10. februar 2011

Babypausestrikk!

Noen ganger blir man faktisk litt lei av å strikke babytøy...Så i hui og hast strikket jeg disse kjøkkenklutene for å få litt forandring her en kveld.

Pakke i posten!

Hurra, idag kom det endelig en liten pakke i posten. Helt fra Fillipinene!


2 små søte esker, og en "ekstragave" som disse asiaterene har en tendens til å legge ved siden av. Men jeg kjenner jo ei lita jente som blir glad for klistremerker.



Og se så utrolig søte maskemarkører jeg nå er eier av=)




Disse er handlet på etsy i DENNE søte butikken.

søndag 6. februar 2011

Overraskelse!

Forrige helg ble jeg og søstra mi virkelig overrasket da jentegjengen hadde arrangert babyshower for oss, uten at vi hadde den minste anelse! Etter det største sjokket hadde lagt seg, og tårene var tørket spiste vi taco før vi åpnet en hel haug med pakker og gumlet i oss rosa og blå muffins:)


Ikke så vanskelig å se at det ventes en jente og en gutt.

Flott bleiekake, full av nyttige ting!
Og sist, men ikke minst må jeg vise frem denne flotte mariusgenseren som moren til ei venninne av meg hadde bidratt med å strikke! Hun har ikke strikket på flere år, men da hun selv ble bestemor i vår, så begynte det å klø i fingrene igjen. Og som dere ser har hun ikke glemt sin ferdigheter:) Jeg fikk den tradisjonelle blå til lillegutt, mens min søster fikk hvit som grunnfarge til sin lille tulle! Denne kommer vi til å bruke masse. Tusen takk Eva og Silje:)

tirsdag 1. februar 2011

Restegarn!

Jeg ser noen bloggere har restegarnlager på flere kilo. Så langt har ikke jeg kommet enda. Her dreier det seg mer om små nøster som jeg ikke har hjerte til å kaste selv om de ikke veier mer enn noen få gram=) Men jammen meg har de kommet til nytte de også. Noen små par med votter og sokker får man jo alltids bruk for!